Om mig

PK

2015-08-13

Hallå, hallå!

Då var 2015 års Ultralopp avklarade och med facit i hand känns det som om de första åtta månaderna mest handlat om att springa långt och sedan återhämta sig för att ånyo springa långt. Både Grenserittet och DKM+ blev mest bara “att ta sig i mål” utan förbredande träning. Jag hade valet att satsa ett år till på långa ultralopp eller fokusera på de mer traditionella lokala loppen. Har bestämt mig för att satsa på Dalslandsklassikern 2016 och satt målet sub 10 timmar för Dalsland XC+Dalsland Kanotmaraton+Dalsland X-Trail.

/Peter

—————-

2014-10-20

Hej igen!

Nu spänner jag bågen igen och satsar på BUM 100 Miles 2015. Kommer succesivt trappa upp löpningen och gör Sandsjöbacka Trail Marathon som nu förlängts till 50 miles i januari. Fortsätter med 100 miles i maj och gör drömmen Swedish Alpine Marathon, 107 km mellan Nikkaloukta och Abisko i början av juli.

Trevlig läsning

Peter Kaltenbrunner

Uppdatering 2015-05-31: Det blev inget BUM 100 Miles i år men däremot BUM 87km. Med tanke på hur mina fötter mådde efter loppet så var det tur att jag inte startede på 100 Miles distansen. Ser fram mot SAU om ca 6 veckor.

———-

2014-02-05

Hallå, hallå!

Dags för en kort uppdatering. Resan mot Borås Ultra Marathon pågår för fullt. Jag fick nytt personligt distansrekord på 6-timmars i Borås då jag passerade 55 kilometersgränsen i början av november förra året och senare i månaden lyckades jag genomföra alla åtta ultra-intervallerna för första gången sedan min premiär på intervallerna i november 2011.

I januari 2014 har jag genomfört Sandsjöbacka Ultra Trail Marathon som är 68km på stigar och småvägar. Nu närmar sig ytterligare en omgång ultraintervaller och sedan fortsatt träning inför BUM50 som i år blivit hela 87km långt.

Kommer att göra konditionstest på Aktivitus i början av februari och få ett schema för träningen fram till sommaren.

Trevlig läsning

Peter Kaltenbrunner

———-

2012-10-17

Hej igen!

Nu har det gått tre år sedan jag började träna för att nå målet Stockholm Marathon 2012. I juni 2012 sprang jag mitt första marathon, Stockholm Marathon på 4:13:55 och i oktober var det dags för nummer två, vilket blev Göteborgs Marathon på tiden 4:12:13.

Jag fortsätter mot mitt nya mål Borås Ultra Marathon 2014 (BUM). BUM är ett terränglopp som följer Bohusleden och Knalleleden mellan Skatås och Borås, loppet är lite drygt 80km. Kommer att börja resan med ett nytt konditionstest och ett nytt schema från Aktivitus.

Trevlig läsning

Peter Kaltenbrunner

———-

2009-06-01

Hej!

Välkommen till min blog om vägen till Stockholm Marathon 2012.
Detta är mitt sätt att försöka inspirera flera att börja röra på sig och sätta upp egna mål. Det viktiga för mig är att få familj, arbete och träning att fungera tillsammans. Det som brukar få stå tillbaka är träningen och då blir det som jag beskrev min situation i ett inlägg efter Göteborgsvarvet 2009:

Nu är det dags…
… att göra något. I 8 år har jag sprungit Göteborgsvarvet runt 2 timmar med medioker träning. Tror inte att det kan vara bra att anstränga kroppen en gång om året och balansera mellan träning och  skador. Att inte våga köra distans innan varvet på grund av en möjlig överansträngning är nog inte så bra. Nej, nu får det bli riktig träning inför nästa års varv.

I slutet av maj 2009 var jag på Aktivitus för att göra ett konditionstest och få ett träningsprogram för att nå målet sub 1.50 på Göteborgsvarvet 2010. Mattias satte ihop ett program och Lidingöloppet (som jag hade tänkt springa 2008 men fick ställa in på grund av en skada) kom med som ett delmål. Målet var att ta sig runt med hedern i behåll.

Att bli en marathonlöpare tar sin tid och därför väljer jag att ta mig dit först 2012. Detta är  det år jag fyller 50 och varför inte fira detta med att kunna kalla sig marathonlöpare.

Trevlig läsning

Peter Kaltenbrunner