Dalsland X-Trail 2015

Då var tredje deltävlingen i Dalslands Klassikern 2015 avklarad.

DXT2015-1Lördagen den 3:e oktober var det dags för det avslutande terrängloppet i årets klassiker. Dagen bjöd på en strålande sol och ett perfekt löparväder med en temperatur strax över 10 grader.

Hade lyckats dra på mig en förkylning veckan innan loppet så förväntningarna på topptid var låga. Skulle mest bara ta mig runt och få en känsla för banan inför 2016 då jag skall köra Klassikern på en totaltid under 10-timmar.

Startade bra och glömde direkt att jag skulle ta det lugnt. Sprang på lätta ben fram till första backen efter ungefär två kilometer. Pulsen steg och innan toppen fick jag gå en bit för att inte explodera.

Sedan blev det fin skogslöpning med en del utför ner till 19:e slussen. Blev omsprungen av Eva som manade mig att hänga på men det fanns inget extra att ge just då.

Vid 8,5 kilometer började det riktiga loppet och den första mördarbacken skulle passeras, dryga hundra meter med en lutning på 20%. Totalt skulle 90 höjdmeter avverkas på 1,7km innan det blev utför ner till Bengtsfors och målet.

Insåg tidigt att det inte skulle löna sig att försöka springa uppför utan fick ägna mig åt snabb promenad. Det tog mig 14:33 att ta mig upp till banans högsta punkt.

Passerade några som kört ut allt dom hade och blev passerad av några. Jag lyckades ändå hålla plats 75 från 19:e slussen till mål. Hade satt 1:09:00 som måltid och kom in på 1:15:24. Får nog känna mig nöjd med denna tid med tanke på förutsättningarna.

DXT-banan

Med denna tid tog jag några placeringar på totallistan för Klassikern 2015. Som det ser ut nu kan det bli en topp 15 placering på premiäråret.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *