Dalsland XC 2016 – en härlig höstdag

Årets DXC flyttades från våren till hösten vilket gjorde att det blev årets sista lopp istället för årets första.dxc-2016

Inför säsongen 2015 hade jag bestämt mig för att fokusera lite mer än tidigare på MTB-cyklingen och kom igång med trainer-pass och även en del watt-cykling. Under sommaren kördes det några lopp och efter semestern har jag fått till ett par pass på watt-cykel varje vecka.

Vädret var perfekt för kortärmat och bara ben. Banan var så torr och hård som den kan bli så jag fick sota lite för att jag pumpat däcken lite väl hårt. Det blev lite mycket studs i skogen. Den nyservade cykeln fungerade inte helt perfekt – hade en hel del problem med framväxeln som resulterade i att jag fick gå från stora kakan till minsta för att sedan gå upp på mellan kakan. Det blev några växlingar där jag lyckades få kedjan att kugga av så jag fick stanna och lägga på den igen.

På transportsträckorna gick det undan och där har jag tidigare upplevt att jag varit lite svag och inte orkat gå med när det funnits chans till klungkörning. I år lyckades jag till och med dra lite för hårt så att jag tappade klungan vid några tillfällen.

Måltiden blev 2:37:40 vilket var snabbaste rundan och en förbättring med drygt 30 minuter sedan 2015 (tappade en del tid då jag fick punktering).

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *