Det berömda ekorrhjulet

Ibland så behöver man stanna upp och ta ett eller ett par djupa andetag och fundera på vad det är man håller på med. Många gånger så tycker jag att när man i inne i något så känns det väldigt rätt det man gör, men med lite perspektiv på tillvaron så kan det finnas annat som kan kännas mer rätt. Åtminstone för ett tag.

Att jaga tider och utmaningar har alltid varit en drivkraft. Att göra något snabbare än året innan eller kanske längre. Ibland kan utmaningen mätas i hur mycket misär man utsätter sig för.

Själv känns det som att jag nått någon form av mental svacka när det gäller att mäta resultat i tid. Det som har dykt upp i huvudet är mer äventyr där kondition och hälsa är enormt viktigt men tiden inte har någon som helst betydelse.

Detta är något som växt fram under vintern. Gjorde en sammanställning över mina event under tiden 2002-2022. Jag kommer att göra mitt sista lopp 2021 när Göteborgsvarvet Marathon går av stapeln. Då har jag gjort strax över 100 lopp med målgång.

De projekt/äventyr som ligger och gror är :

  • Bohusledens 27 delsträckor i löparskor, 37 mil löpning fördelat på 3-4 mil långa etapper.
  • Kropp Challenge – Göteborg-Nikkaluokta T/R på cykel med en tur upp på Kebnekaise. En resa bestående av 330 mil cykling och 5 mil vandring till fots.
  • Havspaddlarnas Blå Band – vattenvägen från Svinesund till Haparanda. Ungefär 230 mil i kajak.
  • Löpning Göteborg-Strömstad, 17 mil löpning på 4-5 dagar, ett Marathon per dag.
  • Cykeltur till Alperna, lite ospecificerat men sträckan Göteborg-Innsbruck är cirka 160 mil.

Alla dessa projekt kräver både träning och planering och innebär i sig att man får lite perspektiv på mina lopp hittills där ett projekt kan innebära att man behöver göra samma sträcka som i loppet flera dagar i rad.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *