Finns det nedförsbackar på havet?

 

Hade en otroligt fin paddeltur runt Rossö (Strömstad) i går  morse. Planerade att ge mig iväg vid 7-tiden men blev en timme sen då jag inte hörde väckarklockan. Den planerade turen skulle som sagt gå runt Rossö snabbaste vägen, dvs inga avstickare in i vikar utan bara en enkel rundtur på dryga 17km. Denna tur hade jag gjort redan kvällen innan men då blåste det ganska hårt så delvis blev det tung motvindspaddling och lite stökig paddling i vågor. Nåväl natten hade varit lugn och på morgonen blåste det nästan ingenting. En perfekt morgon att ge sig ut på havet.

Under min tur kom jag att fundera kring att jorden är rund och att man inte ser längre än till horisonten. Frågan är om det finns nedförsbackar på havet – fast nog tycker jag att det känns som det oftast är uppförsbacke.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *