Skatås Genrep 2010

Igår gick Skatås Genrep i perfekt löparväder. Det var lagom varmt och det kom en svalkande regnskur mitt under loppet. Jag hade bestämt mig för att ligga runt 170bpm i puls men sträcka mig upp till 180bpm i backarna. I början gick det fort och många rusade iväg. Själv hamnade jag lite mitt emellan de snabba och de som sprang lite långsammare än vad jag själv gjorde. Fick hålla mitt eget tempo och motivationen uppe. Ett tag funderade jag mycket på skillnaden mellan slätlöpning i 6 minuterstempo och 5 minuterstempo i terräng – detta var jobbigt och gjorde faktiskt lite ont. Lidingöloppet kommer att kännas.
Nåväl, jag gjorde nog mitt livs bästa lopp denna söndag. Jag noterade att jag låg under 5minuter/kilometer i fram till 18km då det började gå lite långsammare, vid 21km låg jag på 1:46.58 dvs nästan 6 minuter snabbare än årets Göteborgsvarvstid och slutligen i mål hade jag tiden 2:08:32 vilket var 14 minuter snabbare än 2009.

Det känns som om min träning ger resultat och nu längtar jag till Lidingöloppet.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *