Dags att summera 2010

Nu har ännu ett fantastiskt löparår avslutats och så här på nyårsdagen kan det kanske vara läge för en summering av det gångna året. Trots att jag balanserat mellan välmående, ömma vader och onda ljumskar har året varit till full belåtelse.

Löparåret började faktiskt redan den första januari för första gången i historien och fortsatte sedan med knappa 120km/månad i snitt. Totalt sprang jag ihop 1425 kilometer under året.

Göteborgsvarvet blev otroligt varmt och jag hade laddat för en tid runt 1:45 vilket jag borde fixat under “normala” förhållanden. Nu blev det 1:53:37 och min bästa tid någonsin.

I juli var det dags för Strömstadmilen som även detta år gick i värme och resulterade i en tid på 48:15. Även detta var personbästa för mig på Strömstadmilen.

Hösten inleddes med Skatås Genrep i perfekt väder och ett nytt personligt rekord på banan 2:08:32. Jag kände mig stark och höll 5-minuterstempo de första 20 kilometrarna.

Laddad till tänderna for jag till Stockholm för Lidingöloppet och förbättrade premiärtiden med cirka 20 minuter. Kom i mål på 2:48:26.

Årets näst sista insats blev ett försök att springa in i startgrupp 4 på Göteborgsvarvet. För att seedas var jag tvungen att fixa en tid på 10km under 47 minuter. Startade i Sävedalsloppets snabba 10km lopp och lyckades ta mig i mål på 45:09. Ett kanonlopp.

Slutligen var det dags för Finalloppet. Veckan innan loppet valde jag att träna vansinnigt mycket för att bli förste göteborgare att ta sig till Stockholm i en stegtävling på jobbet. Detta slutade med “överträning” och ett resultat som var lite sämre än året innan. Målgång noterades på tiden 1:43:22.

Som sagt ett träningsår fullt med personliga rekord. Hoppas att jag under 2011 kan bibehålla formen och bygga ytterligare styrka.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *