Dalsland XC – 2013

I lördags var det dags för årets första MTB-tävling av två och tanken var  att få en bra tid på DXC för att använda den för seedning till Grenserittet som går i början av augusti.

I år hade jag lyckats få kontinuitet i cykelträningen även om det mest handlat om transportcykling. Ser man till antalet mil så lyckades jag få ihop 70 i år innan loppet, 2012 hade jag bara skrapat ihop 19 mil från säsongstart den 1/1.

Längsta passet blev en tur på Henkes SS – jag lyckades ta mig runt på 1.31 vilket kom att bli nästan halva tiden på DXC. Kanske finns det en möjlig koppling mellan tiden på Henkes SS och sluttiden på DXC.

Det var en fin dag i Bengtsfors och det utlovade regnet blev bara några droppar. Vägarna och stigarna hade torkat upp rätt bra under den gångna veckan så det blev inte så tungt som befarat även om jag var helt slut när jag kom i mål.

Tiden på DXC blev 3.02.54 och jag var i mål 56.24 efter segraren. Detta motsvarar 1,45 gånger sergrartiden och för seedning till tävlingsklass på Cykelvasan krävs 1,3 gånger segrartiden, dvs målgång på DXC på tiden 2.43. Så hade jag cyklat 20 minuter snabbare hade jag kunna starta i tävlingsklassen på Cykelvasan om än som siste man.

Får se vad tiden ger för startgrupp på Grenseritten.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *