Grenserittet 2013

GR-2013-2Körde Grenserittet (80km MTB) för första gången idag med blandade känslor, stundtals gick det lätt men ibland kändes det lite väl jobbigt. Hade inte fått till den träningsmängd som jag hoppats på på grund av ett havererat projekt på jobbet.

Dagen började med riktigt varmt väder och sol men det hade hotats med åska fram på eftermiddagen vilket också infriades då det började blåsa, blixtra, mullra och ösregna precis när jag passerade mållinjen på 3:50:20 vilket är en OK tid fast naturligtvis hade det varit roligare att få ett märke om jag cyklat 11 minuter snabbare. Banan var otroligt backig och jag insåg under resan varför man rekommenderat att köra mycket backträning innan loppet. På transportsträckorna gick det fort och det var många som körde omkull i klungorna. Klarade mig fint från incidenter men förstår inte om folk tappar sina flaskor lite hursomhelst eller om man helt nochalant bara slänger dom på banan när dom är slut i tron om att man är proffscyklist på touren, fast dom slänger sina flskor I diket och inte på banan. Jag fick lära mig att det var en dödssynd att tappa saker som flaskor och pumpar…

Vid 60km  började jag få krampkänningar i mina hamstrings och så fort jag hade fel kadens eller motstånd så började det rycka oroväckande i benen. Lyckades räta ut några anfall men ibland började det krampa mer när jag sträckte ut. Får tänka på att tillföra lite mer mineraler nästa gång. Kanske var det värmen som bidrog lite åxå.

Totalt sett var detta ett mycket roligt lopp och jag skall försöka få med det i planeringen för 2014.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *