Intervaller

Alla pratar om intervaller och att man måste springa dessa för att bli snabb. Samtidigt så får man inte springa sönder sig utan vara försiktig och bygga upp sig innan man kan springa intervaller utan att skada sig.

Själv har jag nog alltid varit lite för lat för att göra dessa plågsamma intervallövningar men i år har det varit annorlunda. Hela vintern har jag lufsat omkring och sprungit distanspass, möjligen har det blivit något lite snabbare pass också men framförallt har det handlat om långsam löpning.

Så kom då äntligen våren och det gick att springa i skogen igen. Det gick att få till några jobbiga snabbdistanspass och för någon vecka sedan kom formtoppningsprogrammet för GV på jogg.se. Nu skulle det toppas innan varvet. Jag visste redan från början att jag behövde göra något för att bli SNABBARE och nu är det bekräftat att INTERVALLER ger resultat.

Har gjort ett par intervallpass och även sprungit hastighets pass och nu fixar jag tider runt 5:00 på kilometern och även snabba kilometrar runt 4:30.

Skall bli intressant att se vad som kommer ut av de fem veckornas formtoppning. Kanske kan det bli sub 1.47 vilket är mitt mål för 2010.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *