Nytt försök på 15K

Veckan som gick fick jag ihop tre pass av varierande kvalitet men det som var viktigast var att jag inte skulle försämra mitt knä utan ta det lite lugnt så att jag skulle fixa söndagens långpass.

Denna vecka hade jag bestämt mig för att dra ner lite på tempot och lägga mig på distanspuls (150-165 slag/min). Började mitt planerade 15K pass strax före sju på morgonen. Tror det blev årets första morgonpass i plusgrader :-). Första kilometrarna gick lite segt innan kroppen vaknat. Sedan närmade jag mig Kortedalabacken som går från Bellevue till Bergsjön – då sticker pulsen när jag försöker hålla ett någorlunda anständigt tempo. Drog ner lite men inser snart att det inte kommer att fungera med distanspuls på denna runda – det är för backigt. Nåväl fortsätter min runda utan att fundera så mycket på pulsen längre utan försöker istället löpa så att det känns bra i knät. Stumnar lite de sista kilometrarna innan jag är hemma igen. För en månad sedan sprang jag 46kilometer och idag tyckte jag 15kilometer var ansträngande.

Nåväl, jag fixade mina 15K och känner mig rätt OK i knät.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *