Sista långpasset innan varvet…

Tidigt i morse gav jag mig ut på sista långpasset innan Göteborgsvarvet. På mitt schema stod det 20 km distans, lugnt i början öka om det känns bra men ingen snabbdistans.

Gav mig iväg 06:20 och hade tänkt följa Säveån upp till Jonsered och vidare tills det blev 10km, sedan skulle det vara lika långt hem igen.

Det gick inte att följa ån hela vägen så det fick bli lite cykelbana förbi Lexby och Kåhög. Sedan bar det in i vitsippedalen och vidare utmed ån förbi Jonsereds Fabriker och slutligen blev det vändning vid Humlebadet i Aspen. Där mötte jag solen som sedan följde med mig ända hem.

Det var svårt att få upp pulsen i början men efter 3 km gick det bättre och vid 15 km låg jag 5 minuter efter planerade 6 minuters tempo. Avslutade med lite snabbare löpning och sprang in den förlorade tiden.

Passet slutade på 20.59km och ett snitt på 6:03min/km. Snittpulsen blev bara 148 och det är 35 slag mindre än snittpulsen på GV 2009 med samma snittfart.

suoluppgång-aspen

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *