Vårschemat dök ner i mailboxen sent igår…

Det är alltid lika spännande när det nya schemat kommer. Frågan är vad Mattias har hittat på för övningar för att kroppen skall pressas till önskade prestationsnivåer.

För att få bättre löpekonomi och minska belastningen på knäna måste jag fixa min vikt. Fick med ett dokument från SOK med kostråd för elitidrottare som var intressant. Skall satsa på att gå ner 0.5kg/vecka fram till Göteborgsvarvet. Det blir en matchvikt på 76kg.

Ser i schemat att det blir lite längre distanspass inför varvet och att jag successivt skall öka på mina snabbdistanspass med 5 minuter per vecka för att komma upp i 1:20 ett par veckor innan varvet. Tempot måste ligga under 5:00 minuter per kilometer då för att jag skall fixa varvet på måltiden.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *