Göteborgsvarvet i rekordfart

Igår var jag inbjuden att springa Göteborgsvarvsbanan med Run With Post och Aktivitus. Det skulle bli ett distanspass i 5-minuterstempo och en sluttid runt 1:46. Detta var lite långsammare än vad jag drömmer om som mål för det riktiga varvet då jag hoppas gå runt på strax under 1:45.

Det började ganska lugnt de första fem kilometrarna men sedan vi passerat toppen på Älvsborgsbron började det gå betydligt fortare och fram till milen hade vi tagit in en knapp minut som vi låg efter från de första fem kilometrarna. Det gick i 4:50 tempo på den flacka Hisingssidan och vid passagen av 15km strax efter Götaälvbron hade vi 20 sekunder tillgodo på 5-minuterstempot.

Farten över Götaälvbron knäckte mig något och jag funderade på att bryta men fick lite mentalt stöd från Löparcoachen Sina från Aktivitus och kom upp och fick bestämma farten en stund. Vi kom fram till att jag skulle korta av och ta Vasagatan direkt dvs. inte springa upp och runda Poseidon.

Jag kämpade på och lyckades hålla ett hyfsat tempo till Slottskogsvallen och passerade 20 kilometer på 1:40:31. Innan jag stannade klockan så tog jag några extra meter och fick en sluttid på 1:42:47 och distansen blev 20,41 km. Nytt personligt rekord – 5:02 över 20 kilometer. Hurra!

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *