15 kilometer och 190 höjdmeter

Idag var det dags för ett långpass och eftersom jag gjorde 10K-test igår så hade jag bestämt mig för att genomföra det i 5:30-tempo. Det var längesedan jag sprang rundan runt Kortedala/Bergsjön som är lite drygt 15km så det fick bli den. Den börjar med nedförsbacke till Utbyvägen för att efter Bellevue bli en enda lång uppförsbacke tills man når toppen på Bergsjön dryga 5-kilometer senare. Därefter börjar det gå utför ända ner till Utbyvägen – ett par kilometer utför som brukar kännas i låren men idag kändes det riktigt fint och jag höll lite drygt 5-minuterstempo. Nere på slätan längs Utbyvägen gick det fort igen och då lyckades jag hämta tillbaka lite tid som jag förlorat i uppförsbackarna. Väl hemma igen stannade klockan på 15,48km och ett snitt på 5:23. I morgon blir det vilodag.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *