Redan vecka 4 på vinterträningen

Nu har det gått 3 veckor sedan starten på “vinterträningsprogrammet” och frågan är hur bra jag egentligen följt det. Efter Lidingöloppet hade jag otroligt ont i mina vader och problem att känna glädje när jag var ute och sprang. Programmet började därför mycket lugnt för att sedan öka på i intensitet, målet för perioden är att bibehålla konditionen och bygga upp kroppen. Bara att få till rutinerna med träning 3 gånger i veckan med kontinuitet och ett kort styrkepass per vecka måste vara gott nog inför nästa års tävlingar.

Efter att ha sprungit Finalloppet i lördags så blev det vilodag på söndag och måndag. Vecka 2 och 3 på programmet blev mycket mer intensiva än det var tänkt så denna veckan får bli lugnare och mer enligt programmet.

Veckans träningsupplägg blir:
Må: Vila
Ti: Distans 30min
On: Styrka
To: Distans 60min
Fr: Vila
Lö: Friidrottsträning + tränarutbildning
Sö: Distans 60min, Friidrott – ungdomsmatch FIH

Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *